Trender 2019

picture of computer and glasses

Det börjar bli hög tid att summera 2019. Det finns några tydliga trender som följt oss under året. Låt oss kika närmare på några av dessa… 

 

1. MDR (Medical Devices Regulation) har under året inneburit stora utmaningar för många av våra kunder. Lägg därtill MDSAP (Medical Device Single Audit Program) och behoven att rekrytera inom området tycks snudd på omättliga. Med en kombination av vår branschspecifika search och samarbete med flera specialiserade konsultbolag har vi hjälpt våra kunder att klara den värsta puckeln.

2. AI (artificial intelligence) har varit en av årets allra starkaste “trender”. För oss har det varit synnerligen påtagligt då en av våra erfarna rekryteringskonsulter i Stockholm, Lovisa Ermell, har jobbat heltid inom detta område under hela 2019. För ett av Sveriges större börsnoterade bolag arbetar Lovisa med att identifiera och attrahera rätt kompetens inom AI. En sökning som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser.

3. För oss vore det naturligtvis fel att inte också nämna några tydliga trender inom rekrytering. Vi har tidigare belyst några av dem på LinkedIn och vi återkommer till dessa i mer detalj. De trender vi främst tänker på är ”Social recruiting” och ”In-house recruitment”. 

Fler inlägg