Assessments

Om ni som kund har interna kandidater eller kandidater från annonsering och egna nätverk som ni vill få bedömda, kan vi bistå med Assessment och Second Opinion.

Vi vet hur det kan kännas. Vi har själva varit där otaliga gånger; i slutet av en rekryteringsprocess med en magkänsla som ställer till det för oss. Därför är det vanligt att vi anlitas för Second Opinion, just i det skarpa läget då anställningsbeslutet ska fattas. Bedömningen underlättar ditt beslut och ger också värdefull information för introduktion och utvecklingsplan. Vi tillhandahåller tillförlitliga verktyg och beprövade metoder. Vi hanterar information, kunder och kandidater varsamt, etiskt och professionellt och med våra gedigna erfarenheter inom Assessment kan du träffsäkert bedöma kompetens, verifiera och utmana din magkänsla!

Vilket upplägg passar dig?

 • Second Opinion medarbetare & specialist
 • Second Opinion Executive, chef & ledare

Moveup’s Assessment är en objektiv bedömning av oberoende part och innebär att vi med hjälp av moderna och vetenskapligt säkerställda testmetoder – anlagstester (ACE) och personlighetsprofiler (MPA) samt en fördjupad djupintervju får en tydlig bild av kandidatens potential som chef/ledare eller medarbetare/specialist.

Vi träffar kandidaterna och genomför en personlighetsprofil och/eller anlagstest och genomför därefter en strukturerad djupintervju. Vi återkopplar med en skriftlig rapport som är både begriplig och lättillgänglig. Vi finns här för att svara på dina frågor och förslag på hur ni bör gå vidare.

Syftet med Assessment är att identifiera styrkor och utvecklingsområden som är direkt kopplade till de kritiska kompetenser som krävs för framgång i rollen och ger dig som uppdragsgivare ett kompletterande beslutsunderlag.

Vi är måna om att skapa en personlig och trivsam miljö som bidrar till att dina kandidater känner sig bekväma och har förutsättningar att göra sitt bästa. Som vår uppdragsgivare garanteras du ett professionellt bemötande av dina kandidater. För oss är det oerhört viktigt att bemöta varje kandidat med den respekt och etik som förfarandet kräver. Vi är alla certifierade och utbildade inom kvalitetssäkrade verktyg och metoder, allt för att kunna ge absolut bästa möjliga bemötande i teståterkoppling och intervju.

Moment som normalt ingår i ett Assessment

 • Genomgång av kravprofil
 • Strukturerad, kompetensbaserad djupintervju
 • Personlighetsinventorium (Master MPA)
 • Anlagstest (Master ACE)
 • Återrapportering till uppdragsgivaren

När har du behov av Assessment?

 • Vid interna förflyttningar och/eller befordringar
 • När du rekryterar på egen hand och vill ha en oberoende bedömning av dina slutkandidater
 • När du vill säkerställa en bra introduktion och värdefull input till utvecklingsinsatser för den kandidat du väljer att anställa/befordra
 • Vid en omorganisation eller andra organisationsförändringar som innebär nya krav för dina medarbetare

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 24 timmar.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
You must accept the Terms and Conditions.
moveup-bw@2x

Göteborg: Ullevigatan 19, Tel: 031 - 775 55 90
Stockholm: Saltmätargatan 8, Tel: 08 - 661 73 90
Cookies
Integritetspolicy

bcf-vanforetag-logo-trans