Vår rekryteringsprocess

 

Rekryteringsprocess

Våra erfarna Executive Search-konsulter hittar de kandidater som gör skillnad!

Att välja rätt kandidat till den aktuella tjänsten och företaget handlar inte bara om att hitta kandidaten som har bäst meriter. Det handlar om att hitta den medarbetare som fungerar optimalt och kan bidra till att utveckla ditt företag, någon som kan passa in i kulturen, i det specifika teamet och förstå vad som ska åstadkommas. För att lyckas krävs en samarbetspartner som behärskar alla delarna.

Moveup Consulting har mer än 15 års erfarenhet av Executive Search och kvalificerad rekrytering. Våra uppdrag finns primärt inom näringslivet bland både börsbolag och privatägda aktörer inom våra nischade specialistområden Life Science, Engineering & Technology samt IT. Vi arbetar med såväl svenska som nordiska rekryteringsuppdrag och vi skapar långvariga relationer baserat på öppenhet, ömsesidigt förtroende och respekt både för våra kunder och kandidater.
Vår ambition är alltid att leva upp till de höga förväntningar som både du som kund och kandidat har på oss.

Executive Search är en aktiv metod

Executive Search handlar om att aktivt och systematiskt identifiera och kontakta de bäst lämpade kandidaterna – arbetssättet kallas ofta “headhunting”. Det betyder att vi tar kontakt med individer som ofta sitter nöjda i nuvarande position, men som kan lockas av en ny utmaning. Med ett väl utvecklat kontaktnät inom våra nischade specialistområden vet vi hur vi når dessa kvalificerade individer som inte aktivt söker nytt jobb eller ens lägger märke till platsannonser.
Vårt systematiska arbetssätt säkerställer att vi hittar de bäst lämpade kandidaterna

Vid varje rekryteringsuppdrag lägger vi stor vikt vid att agera professionellt och seriöst. Vi får många nya uppdrag på rekommendation av nöjda kunder och kandidater. Vi har en strukturerad process, som sätter fingret på avgörande faktorer avseende företagskultur, kritiska kompetenser och vad som ska uppnås i befattningen. Våra researchers och konsulter utgår alltid från denna process. Vi genomför ett detaljerat förarbete och vi ser alltid till att vara väl pålästa inför våra möten med kandidater på marknaden. Inför uppdragets genomförande har vi alltid förberedande möten med nyckelpersoner i organisationen. Även introduktion och uppföljning i form av bla kund- och kandidatutvärdering är viktiga delar i vår kvalitetssäkrade process.

Employer Branding - Vi vårdar ditt varumärke

Våra kunder ”lånar ut” sitt varumärke under några veckor och vi representerar dem i all kontakt med potentiella kandidater, tipsare mm. Vi bygger våra uppdragsgivares varumärke genom hela rekryteringsprocessen. Vårt sätt att bemöta kandidater påverkar direkt vår uppdragsgivares anseende. Alla kandidater ska känna sig professionellt bemötta. Det innebär att vi ofta har långtgående diskussioner med kandidater om branschen, bolaget och befattningen.
Vi är också angelägna om att löpande hålla alla kandidater uppdaterade kring tidsplan och nästa steg i rekryteringsprocessen. Även de kandidater som inte blir aktuella får en tydlig återkoppling med motivering. Att vara med i en rekrytering skall alltid vara en positiv upplevelse för den enskilde kandidaten!

Du kan känna dig trygg

När du anlitar Moveup i en rekrytering får du alltid en konsult som ansvarig för att projektleda hela din rekrytering från start till mål. Det börjar med en väl formulerad och förankrad kravprofil och avslutas inte förrän uppdraget är i mål och ett anställningsavtal är signerat.

Så här arbetar vi:

  1. Kravprofil och tidsplan för hela rekryteringen
  2. Annonsering och Search
  3. Intervjuer och utvärdering av kandidater
  4. Kandidatpresentation
  5. Urval och tester
  6. Referenstagning
  7. Avslut
  8. Uppföljning

Off limit och Garanti

Självklart avstår vi från att söka efter kandidater i de företag som vi har ett samarbete med.
Vi har också garantier som ligger väl i linje med branschens standard.

moveup-bw@2x

Göteborg: Ullevigatan 19, Tel: 031 - 775 55 90
Stockholm: Saltmätargatan 8, Tel: 08 - 661 73 90
Cookies
Integritetspolicy

bcf-vanforetag-logo-trans